W zakresie żywienia dzieci współpracujemy z firmą cateringową „Pełny Brzuszek”.

Firma „Pełny Brzuszek”- nie tylko dba o pełny brzuszek naszych pociech ale również dba o zdrowy brzuszek, uśmiechnięte buzie i pozbycie się animozji do niektórych potraw. 
 
Mama Ewa pedagog z doświadczeniem nauczyciela przedszkolnego, z pasją do gotowania, tę pasję przekazała córce .
Córka Agata germanistka, uwielbia gotować, uczestniczyła w telewizyjnym programie kulinarnym, uczestniczka wielu kulinarnych akcji charytatywnych dla dzieci i zwierząt. Nabywała doświadczenia w restauracji Belvedere, później  jako najmłodsza w Polsce, była szefem kuchni w restauracji Wino&Frends.  Była również szefem kuchni w Ambasadzie Qataru, gdzie gotowała również dla Ambasadora i jego Rodziny.
Zajmuje się dietetyką dla dzieci i kobiet ciężarnych.
 
Obydwie Panie kochają dzieci i cenią zdrowe żywienie .
Same robią zakupy, dopilnowując świeżości i jakości produktów.
 
Ich menu jest bogate w warzywa i owoce, zachowując  sezonowość . Proponują różnorodność kasz, naturalne płatki czyste, ryże, mąki razowe i inne, makarony w tym pełnoziarniste. Używają dużo ziół (w sezonie świeżych), orzechów, pestek z dyni, słonecznika, sezamu, pudru z siemienia lnianego i owoców suszonych: rodzynki, figi i inne.
W diecie dzieci używają wysokojakościowych produktów białkowych, rośliny strączkowe, świeże jaja i ryby, a  w okresie zimy produkty kiszone. 
 
W menu dzieci znajdują się mięsa chude wieprzowe, wołowe, cielęce, króliki oraz drób (kurczak indyk, kaczka i gęś) starannie dobierane wykluczając chów masowy.Używają olei rzepakowych, lnianych i oliwy. 
Biały cukier zamieniają na melasę, miód lub ew cukier trzcinowy.
 
Ograniczają do minimum sól zastępując ją naturalnymi przyprawami jak kminek, majeranek i inne.
Nie używają żadnych wzmacniaczy smaków, gotowych mieszanek i przypraw oraz produktów wysoko przetworzonych !!!
 
Same przygotowują pasztety, mięsa i drób pieczony do kanapek, pierogi, kluski, ciasta, w większości korzystają z przetworów własnych, jak powidła lub przeciery pomidorowe, sosy, czy delikatną ćwikłę. Mrożą świeże owoce i warzywa.
 
Zaopatrują się w dużej mierze u lokalnych dostawców, gdzie uzyskane produkty są z tzw „pierwszej ręki”, gwarantując wysoką jakość. Przygotowują posiłki „na świeżo” tego dnia, w którym są wydawane.
 
„Pełny Brzuszek” dysponuje własną, profesjonalną kuchnią i przeszkoloną obsługą kelnerską. Przygotowują posiłki zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Cała ekipa to pracownicy rzetelni, w pełni oddani wykonywanym obowiązkom i przede wszystkim gotujący z sercem dla małych brzuszków.
To Top